eBay Dropshipping Nedir

eBay Dropshippinge gelmeden önce kelime kelime ilerleyelim. “eBay” kelimesi dropshipping yapacağımız pazaryerinin adıdır. Tıpkı Türkiyedeki Hepsiburada, Trendyol gibi. eBay Amerika ve birçok ülkede faaliyet sürdürmektedir.

eBay ‘ın ne olduğunu anladıysak gelelim dropshippinge. Aslında Dropshipping bir çok manaya gelmektedir lakin bizim kullanacağımız yönü Ülkeler arasında, Pazaryerleri arasındaki fiyat farklarından yararlanıp aracılık, komisyonculuk yapmaktır. eBay Dropshipping ise bu komisyonculuğu ebay platformunda yapmaya denir. Amazon Dropshipping olsaydı aynısını Amazon ‘da yapacaktık.

Amerikadan veya Çinden herhangi bir tedarikçiden örneğin her şey dahil 10 dolara  bulduysak bunu aradaki ebay komisyonlarını, reklam kesintilerini ekleyerek ve üzerine kendi kâr marjımızı koyarak eBay platformunda listeliyoruz. Örneğin ürünü 10 dolara almıştık, eBaya tüm hesaplamalarımızı yaparak 19 dolara listeledik ve sattık. Atıyorum eBay satışımız üzerinden bizden 3.5 dolar kesinti yaptı. 10 dolarda ürün maliyetimiz oldu. Böylelikle tüm masraflar çıktıktan sonra cebimize 5.5 dolar kaldı.

Bu şekilde günde birkaç satış bile yapsanız Türkiyede Asgari maaşdan daha fazla kazanırsınız. E tabi anlattıklarım yazı üstünde kolay. Ödeme alma, hesap açma, doğru ürün bulma, doğru hesaplamalar yapma, başlık ve açıklama optimizasyonları… ve En önemlisi suspendden kaçınmak çok önemli.

Son zamanlarda E-ticaret platformlarına olan yoğun ilgiden dolayı eskiye nazaran suspend edilen hesap sayısı gün geçtikçe artıyor. Biz ise bu ve bunun gibi sorunlardan kaçınmanız için, bu işi doğru yapmanız için, Profesyonelce yapmanız için sizlere hizmet sağlıyoruz. Sağladığımız bu hizmetimizde Gösterdiğimiz gibi ilerlemeniz taktirinde size başarıyı garanti ediyoruz! Daha Fazla Bilgi Almak İçin Tıklayın.

Bu içeriği paylaşın: